Ο ακρογωνιαίος λίθος του βρεφικού δωματίου είναι η κούνια. Αν και θα βρείτε ατελείωτα σχέδια, υπάρχουν πολύ αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς πρέπει να φτιάχνεται μία κούνια, που να τοποθετείται στο δωμάτιο και τι να έχει μέσα της. Η αγορά της κούνιας στην οποία θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας το μωρό σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Επιλέξτε την, λοιπόν, με σοφία και προσοχή αφού διαβάσετε πρώτα τα παρακάτω.

συνέχεια...

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, πολλές από εσάς ήδη ονειρεύεστε τις διακοπές σας. Εάν έχετε ένα νέο μωρό και σχεδιάζετε να πετάξετε για πρώτη φορά, είναι φυσικό να έχετε λίγο άγχος για το επερχόμενο ταξίδι σας. Στην πραγματικότητα, όμως, η βρεφική περίοδος είναι πολύ καλή για ένα ταξίδι, καθώς το μωρό σας δεν περπατάει ακόμα, πίνει μόνο γάλα ή τρώει πολύ λίγα στερεά φαγητά και κοιμάται πολύ. Για να μην αναφέρουμε ότι ένα παιδί κάτω των δύο ετών δεν χρειάζεται καν εισιτήριο. Ενώ τα χέρια σας θα είναι κυριολεκτικά γεμάτα, οι παρακάτω συμβουλές θα ελαφρύνουν το φορτίο και το άγχος σας!

συνέχεια...

Οι πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό συνιστούν μία πολύ ευαίσθητη περίοδο. Πολλές μανούλες, αν μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, θα έβλεπαν πολλά λάθη που ίσως έκαναν εκείνο τον καιρό, που το σώμα τους προσπαθούσε να επουλωθεί, ενώ η καρδιά και το μυαλό τους προσπαθούσαν να προσαρμοστούν σε έναν νέο ρόλο. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν λίγο να αποφύγετε αυτή την «μοίρα», βρήκαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

συνέχεια...

Η γυμναστική βοηθά τις μέλλουσες μαμάδες. Συγκεκριμένα, βοηθά να μειωθούν αρκετές ενοχλήσεις και δυσφορίες που μπορεί να βιώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βελτιώνει την ενεργητικότητά σας και σας βοηθά να νιώθετε καλά συναισθηματικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) προτείνει να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για άριστη υγεία. Εδώ, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

συνέχεια...

Η μοναδική ημέρα της βάπτισης του παιδιού σας πρέπει να είναι πολύχρωμη και χαρούμενη. Η ιδέα του να οργανωθείτε σύμφωνα με ένα θέμα είναι η πιο ασφαλής επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Φυσικά τα έντονα χρώματα ή ακόμα και μία μικρή δόση υπερβολής με τα τούλια υπάρχουν πάντα στις βαπτίσεις, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κομψό και παραμυθένιο. Παρακάτω, θα δείτε μερικά θέματα για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα του μικρού σας.

συνέχεια...