Στην πολύ σημαντική αυτή περίοδο, θα πρέπει να είστε διατεθειμένη να κόψετε κάποιες συνήθειες που μπορεί να βλάψουν εσάς ή το μωράκι σας και να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιής. Αυτό σημαίνει να διατηρείτε ένα καλό βάρος, να κάνετε υγιεινή διατροφή, τακτική γυμναστική και να ξεχάσετε το αλκοόλ και το κάπνισμα. Οι πρώτες τέσσερις με δέκα εβδομάδες μετά τη σύλληψη είναι και οι πιο κρίσιμες για το έμβρυο.

συνέχεια...

Ένα μεγάλο μέρος όσων έλεγαν παλιότερα σχετικά με τη φροντίδα των νεογέννητων, έχει αποδειχτεί λάθος στις μέρες μας. Υπάρχουν, όμως, πολλοί νέοι γονείς που μπορεί να μην έχουν ενημερωθεί για αυτή την αλλαγή των δεδομένων, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για συγκεκριμένα θέματα. Στη συνέχεια, έξι μύθοι για τη φροντίδα του μωρού σας και τι ισχύει τελικά, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

συνέχεια...

Αν και η γέννηση ενός παιδιού είναι υπέροχα φυσική, μπορεί επίσης να είναι και λίγο τρομακτική. Δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη ή η δέκατη φορά, κάθε τοκετός είναι διαφορετικός. Για να αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις και απροσδόκητο στρες ή νεύρα κατά τη διάρκεια της δική σας εμπειρία τοκετού, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές, έτσι ώστε να παραμείνετε ήρεμη τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας αλλά και την ώρα της γέννας.

συνέχεια...

Η αύξηση του βάρους είναι αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως και αναπόφευκτο είναι το να θέλετε το φυσιολογικό σας βάρος πίσω, μετά τη γέννηση του μικρού σας. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύετε πως αυτό είναι ανέφικτο. Άλλωστε, μόλις βγάλατε ένα μικρό ανθρωπάκι από μέσα σας. Πιστέψτε το και μπορείτε να κάνετε τα πάντα!

συνέχεια...

Όλοι λατρεύουμε τον ύπνο και αν δεν κοιμηθούμε αρκετά νιώθουμε κούραση, αστάθεια και συχνά δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε τίποτα άλλο. Φανταστείτε, λοιπόν, τη δυσφορία που θα νιώθει ένα μωράκι το οποίο δεν μπορεί να κοιμηθεί. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, στη συνέχεια θα μιλήσουμε για μερικούς κοινούς λόγους για τους οποίους μπορεί να μην κοιμάται το μωράκι σας, αλλά και για τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το ανήσυχο μικρούλι τους να ξεκουραστεί.

συνέχεια...